Recepty > polévky > kmínová polévka s krupicí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kousek másla, vrchovatá lžička drceného kmínu, 4 lžíce krupice, 1 vejce, sůl, 1 kostka zeleninového bujonu, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Rozehřejeme máslo, ke kterému přisypeme kmín a krupici a za stálého míchání společně osmahneme. Přidáme vejce a rychle rozmícháme, až vzniknou malé kousky. Zalijeme litrem studené vody, osolíme, přihodíme kostku bujonu a 10 minut povaříme. Při podávání ozdobíme nadrobno posekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Silná česnečka do které vmícháme rozmíchané vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Čínská pikantní polévka do které přidáme nastrouhaný zázvor.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Krabí polévka s provensálským kořením.
Kmínová polévka s vajíčkem které do ní vmícháme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Zelňačka z hlávkového zelí
Ochutnejte recept kmínová polévka s krupicí.