Recepty > polévky > kmínová polévka s krupicí a vejcem
Suroviny potřebné pro přípravu:
kousek másla, 4 rovné lžíce krupice, 1 vejce, vrchovatá lžička drceného kmínu, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, petrželová nať
Recept na přípravu:
Rozehřejeme máslo, nasypeme na něj kmín a krupici a za stálého míchání společně osmahneme. Přidáme vejce a rychle rozmícháme, až vzniknou malé kousky. Zalijeme litrem vody, osolíme, přihodíme bujón a povaříme asi 10 minut. Do hotové polévky vmícháme pokrájenou zelenou petrželku.
Další recepty:
Svíčková z králíka halali zelenina.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Kolínka s vejcem a párky.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Kmínová polévka s noky do které nakonec přidáme čerstvé máslo.
Krémová česnečka z mléka.
Kmínová polévka s krupicí
Kmínová polévka s krupicí a vejcem přináší na talíře svoji chuť.