Recepty > polévky > kmínová polévka s noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kmín, 30 g mouky, sůl, máslo, sůl, 30 g hrubé mouky, 30 g másla, mléko, 1 vejce
Recept na přípravu:
Mouku upražíme nasucho, zalijeme osolenou vodou, přidáme kmín a povaříme. Máslo utřeme se solí, vejcem nebo pouze žloutkem, pak střídavě přidáváme mouku a trochu mléka. Vypracujeme hladké hustší těstíčko. Lžičkou namočenou do studené vody vykrajujeme noky, které zaváříme do polévky. Nakonec přidáme čerstvé máslo.
Další recepty:
Bramboračka na másle se zeleninou.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Krémová bramboračka s vyšleháme nepříliš tuhou šlehačkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Kmínová polévka s vajíčkem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Kapustová polévka se zeleninou kterou přelijeme smetanou.
Kmínová polévka
Ochutnejte recept kmínová polévka s noky.