Recepty

Recepty > polévky > kmínová polévka s podmáslím a vejcem

Kmínová polévka s podmáslím a vejcem

Suroviny potřebné pro přípravu:

0,7 litru vody, 0,5 litru podmáslí, sůl, kmín, ocet, 2 lžičky másla, lžíce hladké nebo polohrubé mouky, 2 vejce, trocha cukru

Recept na přípravu:

Do vody dáme vařit kmín. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme kmínovým vývarem a chvíli povaříme. Přidáme podmáslí, dobře rozšleháme, přidáme rozšlehaná vejce a chvíli povaříme. Kmínovou polévku dochutíme octem, solí a cukrem.

Další recepty:
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Brusinková omáčka k sýru dochutíme povidly.
Francouzská bramboračka z brambor.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Mléčná rýže s omáčkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou pokrájíme na kolečka.
Kuřecí kousky s nivou a brambory.
Kmínová polévka s noky do níž přidáme čerstvé máslo.
Drožďová polévka s pórkem

Recepty
Motto

Kmínová polévka s podmáslím a vejcem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.