Recepty

Recepty > polévky > kmínová polévka s telecím masem

Kmínová polévka s telecím masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce kmínu, 150 g telecího masa, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Telecí maso umyjeme, zalijeme 1,2 litrem vody a vaříme na malém plamínku půl hodiny. Přidáme oloupanou, nakrájenou a opláchnutou zeleninu, kmín a vaříme dvacet minut. Vývar slijeme a dochutíme solí a pepřem. Mouku osmažíme na másle, rozmícháme se 4 lžícemi vody, vlijeme do vývaru, rozmícháme a povaříme za stálého míchání pět minut. Kmínová polévka se podává s osmaženou houskou nakrájenou na kostičky.

Další recepty:
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Soljanka z ryby se zelím.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s houskovým knedlíkem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Kmínová polévka s vajíčkem

Recepty
Motto

Kmínová polévka s telecím masem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.