Recepty > polévky > kmínová polévka s vajíčkem a kmínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
40g sádla, 50g hladké mouky, kmín, 1.4 l vody, masox, 1 vejce, pažitka, sůl
Recept na přípravu:
Rozehřejte si sádlo, na kterém osmažte kmín, zasypte jej moukou, osmažte ve žloutku jíšku, zalijte ji vodou a metlou dobře rozšlehejte. Polévku osolte, přidejte masox, povařte 20 minut, tenkým praménkem přilijte rozšlehané vejce a nechejte ji v polévce srazit. Při podání ji posypte pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pikantní česnečka s chlebem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s přílohou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kmínová polévka s noky z mouky ke které přidáme čerstvé máslo.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Houbová svíčková s kousky hřibovitých hub.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Kmínová polévka s vejci
Kmínová polévka s vajíčkem a kmínem má své kouzlo.