Recepty > polévky > kmínová polévka s vejcem
Suroviny potřebné pro přípravu:
3,5 litru zeleninového vývaru, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 3 g kmínu, 1 vejce, sůl
Recept na přípravu:
V hrnci na rozpáleném másle zpěníme mouku, přidáme kmín a vše opražíme do zlatova. Vše zalijeme vlažným vývarem, pořádně rozšleháme, osolíme a pomalu vaříme něco přes hodinku. Uvařená kmínová polévka se přecedím přes drobné síto, uvede do varu a poté do ní po malinku vléváme tenkým pramínkem rozšlehané vejce. Kmínová polévka s vejcem se podává buď jen tak nebo s osmaženou houskou a také k ní můžete dát drobnější nudle.
Další recepty:
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kmínová polévka s noky do které přidáme čerstvé máslo.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Pórkovka s vajíčkem
Kmínová polévka s vejcem má své kouzlo.