Recepty > omáčky > kmotrova sicilská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 nastrouhaná cibule, 1 oloupaný na jemno nakrájený malý lilek, 1 na jemno nakrájená zelená paprika, 45 g konzerva ančoviček, mléko, 10 posekaných černých oliv bez pecek, 1 lžíce posekaných kaparů, 1/3 hrnku oleje, 2 stroužky česneku rozetřené s trochou soli, 2 konzervy (400g) celých rajčat, 1 lžička čerstvé bazalky posekané (nebo 1/2 lžičky usušené), 1/4 hrnku čerstvé petržele posekané, pepř
Jak připravit tento recept:
Ančovičky namočíme do mléka. Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, lilek a papriku a smažíme za stálého míchání, až lilek změkne. Přidáme česnek, vidličkou rozdrcená rajčata i s tekutinou a bazalku. Přikryjeme, přivedeme do varu a 30 minut pomalu dusíme. Přidáme ančovičky (vyjmuté z mléka), olivy, kapary, petrželku, pepř podle chuti a za stálého míchání dusíme dalších 5 minut.
Podáváme s těstovinami. Na stůl dáme misku s parmezánem.
Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Hovězí svíčková s houbovým přelivem plátky hovězí svíčkové položíme na talíře.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Hrnec na vaření rýže asijské.
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Znojemský guláš z vepřového masa posypeme osmaženými kroužky cibule.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Houbová omáčka se smetanou
Dozvíte se zde, jak se připravuje kmotrova sicilská omáčka a recept na přípravu.