Recepty

Recepty > polévky > knedlíčky do polévky ze strouhanky

Knedlíčky do polévky ze strouhanky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g strouhanky, 250 ml mléka, 70 g másla, 1 vejce, sůl, muškátový květ, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Strouhanku zalijeme mlékem a necháme chvíli odstát. Rozpustíme máslo. Do mlékem zvlhčené strouhanky vmícháme vajíčko, rozpuštěné máslo, osolíme a vmícháme muškátový květ a jemně sekanou petrželku. Z vytvořené hmoty tcarujeme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky a necháme vařit mírným varem cca 5 minut od chvíle, kdy vyplavou na povrch.

Další recepty:
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Francouzské kuře s noky ke kterému přisypeme strouhaný sýr.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a čerstvou sekanou petrželkou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Gulášová polévka z hovězího masa ke které přidáme česnek.
Chřestový krém zjemníme šlehačkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Ochutnejte recept knedlíčky do polévky ze strouhanky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.