Recepty > polévky > knedlíčky do polévky ze strouhanky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g strouhanky, 250 ml mléka, 70 g másla, 1 vejce, sůl, muškátový květ, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Strouhanku zalijeme mlékem a necháme chvíli odstát. Rozpustíme máslo. Do mlékem zvlhčené strouhanky vmícháme vajíčko, rozpuštěné máslo, osolíme a vmícháme muškátový květ a jemně sekanou petrželku. Z vytvořené hmoty tcarujeme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky a necháme vařit mírným varem cca 5 minut od chvíle, kdy vyplavou na povrch.
Další recepty:
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Francouzské kuře s noky ke kterému přisypeme strouhaný sýr.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a čerstvou sekanou petrželkou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Gulášová polévka z hovězího masa ke které přidáme česnek.
Chřestový krém zjemníme šlehačkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Játrové knedlíčky do polévky
Ochutnejte recept knedlíčky do polévky ze strouhanky.