Recepty > polévky > knedlíčky do polévky ze strouhanky a kukuřičného škrobu
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vejce, sůl, mletý černý pepř, 1 plátek másla, petrželová nať, 1 lžička kukuřičného škrobu, 200 ml strouhanky
Recept na přípravu:
V teflonové pánvi na plátku másla usmažíme z 1 vajíčka tužší míchané vejce. Po mírném vychladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob a nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vypracujeme rukou. Uděláme si 1 knedlíček a na zkoušku ho uvaříme. Pokud je třeba, můžeme přidat ještě trochu strouhanky. Vytvarujeme malé knedlíčky a můžeme je uvařit zvlášť v osolené vodě, nebo zavářet přímo do polévky. Knedlíčky ze strouhanky jsou hotové, jakmile vyplavou k hladině.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou pokud je kyselá, můžeme přidat cukr.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Rychlá cuketa doplněná při podávání tatarkou.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s rozmíchaným vaječným žloutkem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Knedlíčky do polévky ze strouhanky
Knedlíčky do polévky ze strouhanky a kukuřičného škrobu přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.