Recepty > polévky > knedlíčky do polévky ze strouhanky s bylinkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g másla (může být i bylinkové), jedno celé vejce a jeden žloutek, 1 stroužek česneku, 1 lžíce bylinek (libeček, petrželka, pažitka, petrželová nať), 3 lžíce strouhanky
Recept na přípravu:
Máslo utřeme s jedním celým vejcem a jedním žloutkem. Přidáme utřený česnek, sůl a bylinky. Poté přidáváme strouhanku - konzistence těstíčka by měla být hustší. Nakonec vložíme na 2 minutky do ledničky., Rukama schlazenýma pod studenou vodou dělám kuličky (můžete použít i kávovou lžičku), které vhazujeme do polévky. Vaříme v polévce 8-10 minut podle velikosti knedlíčků.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Zelňačka s klobásou pokud je kyselá, můžeme přidat cukr.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s rozmíchaným vaječným žloutkem.
Knedlíčky do polévky ze strouhanky
Knedlíčky do polévky ze strouhanky s bylinkami přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.