Recepty > polévky > knedlíčky z jater
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g jater, 1 vejce, oříšek másla, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, majoránka, strouhanka podle potřeby
Recept na přípravu:
Do mixéru vklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájená játra a máslo. Rozmixujeme na hladkou hmotu a přelijeme do misky. Osolíme, okořeníme, přidáme rozmačkaný česnek a tolik strouhanky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu. Modelujeme kuličky, které vhodíme do hotové vařící polévky a chvíli povaříme.
Další recepty:
Čínská pikantní polévka s paprikou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Kvasnicová polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme čerstvou petrželku.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Knedlíčky z kachních jater se strouhankou.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky a vajíčka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Sýrové knedlíčky do polévky
Knedlíčky z jater přináší na české talíře svoji chuť.