Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > koblihy z odpalovaného těsta

Koblihy z odpalovaného těsta

Suroviny potřebné pro přípravu:

3/4 litru vody, 30 g másla, špetka soli, několik kapek r. tresti, 300 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva, olej na smažení, moučkový cukr, vanilka.

Recept na přípravu:

3/4 litru vody dáme vařit s 30 g másla, špetkou soli a několika kapkami tresti. Do vařícího vsypeme 300 g polohrubé mouky, hodně vymícháme a necháme vychladnout. Vmícháme 4 celá vejce, několik kapek tresti, 1/2 balíčku prášku do pečiva. Lžící vykrajujeme malé koblížky a smažíme v rozpáleném tuku. Teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Další recepty:
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Masopustní koblihy

Recepty
Motto

Koblihy z odpalovaného těsta vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.