Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > koblihy ze šlehaného těsta

Koblihy ze šlehaného těsta

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 litru mléka, 30 g droždí, 50 g cukru, 500 g hladké nebo polohrubé mouky, 4 žloutky, sůl, vanilka, citrónová kůra, několik kapek r. tresti, 80 g másla, 150-200 g zavařeniny, olej na smažení

Recept na přípravu:

Z osminy litru mléka, droždí, jedné lžíce cukru a asi 150 g mouky uděláme řidší kvásek a dáme jej vykynout. Do kotlíku na sníh dáme žloutky, cukr, druhou osminku mléka a šleháme ve vodní lázni až hmota zhoustne. Touto hmotou a kváskem zaděláme mouku, přidáme sůl, vanilku, citrónovou kůru, tresť a vlahé máslo. Zpracujeme vláčné těsto a dáme je vykynout. Pak obvyklým způsobem vykrajujeme a plníme koblihy a smažíme v dostatečném množství oleje.

Další recepty:
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Lívance podle tradičního receptu.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Recepty
Motto

Koblihy ze šlehaného těsta vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.