Recepty > moučníky a dezerty > koblihy ze šlehaného těsta
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 litru mléka, 30 g droždí, 50 g cukru, 500 g hladké nebo polohrubé mouky, 4 žloutky, sůl, vanilka, citrónová kůra, několik kapek r. tresti, 80 g másla, 150-200 g zavařeniny, olej na smažení
Recept na přípravu:
Z osminy litru mléka, droždí, jedné lžíce cukru a asi 150 g mouky uděláme řidší kvásek a dáme jej vykynout. Do kotlíku na sníh dáme žloutky, cukr, druhou osminku mléka a šleháme ve vodní lázni až hmota zhoustne. Touto hmotou a kváskem zaděláme mouku, přidáme sůl, vanilku, citrónovou kůru, tresť a vlahé máslo. Zpracujeme vláčné těsto a dáme je vykynout. Pak obvyklým způsobem vykrajujeme a plníme koblihy a smažíme v dostatečném množství oleje.
Další recepty:
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Lívance podle tradičního receptu.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů
Koblihy ze šlehaného těsta vykouzlí na stole lahodnou chuť.