Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > koblížky

Koblížky

Suroviny potřebné pro přípravu:

30 dkg mouky pšeničné hladké, 30 dkg mouky pšeničné polohrubé, 10 dkg cukru moučka, 2 žloutky, 5 dkg máslo, 3 dkg droždí, podle potřeby mléko, vanilkový cukr, několik kapek r. tresti, troška citrónové kůry, 3/4 lžičky soli, 2 bílky

Recept na přípravu:

Utřeme cukr, žloutky a máslo. Poté přidáme mouku a kvásek z droždí, vlažného mléka a trochy cukru. Přidáme vanilku nebo vanilkový cukr a trošku citrónové kůry. Ušleháme sníh z bílků, který přidáme do těsta spolu se špetkou soli a trestí.
Necháme pořádně vykynout a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až jsou koblížky krásně nafouknuté a zlaté.Podáváme pocukrované, s kopečkem marmelády, povidel, tvarohu nebo šlehačky na vršku.

Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Omeleta z ovesných vloček

Recepty
Motto

Koblížky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.