Recepty > z brambor > kočičina
Suroviny potřebné pro přípravu:
800g oloupaných brambor, 100g trhaných krupek, 400g kysaného zelí, 40g sádla, 1 cibule, pepř, sůl
+ 1 velká cibule, 50g sádla se škvarky nebo 100g slaniny
Recept na přípravu:
Krupky uvaříme v osolené vodě hodně doměkka a scedíme.
Brambory zvlášť uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozmačkáme na kaši.
Zelí propláchneme vodou a překrájíme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí a podusíme doměkka.
Mezitím rozpustíme sádlo nebo drobně nakrájenou slaninu a když pustí tuk, orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
K zelí přidáme rozmačkané brambory, uvařené krupky, osolíme a opepříme podle chuti a dobře promícháme.
Na talíři omastíme usmaženou cibulkou a podáváme samotné nebo s opečenou klobásou.
Další recepty:
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Škubánky recept na přípravu.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Smažené tvarůžky smažíme po obou stranách.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborový guláš s uzeninou zahustíme bramborovou moučkou.
Bramborový guláš se salámem vaříme, až jsou brambory měkké.
Bramborový guláš s fazolemi
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept kočičina.