Recepty > kuře > kohout na víně
Potřebné suroviny:
1 mladý kohout
sůl
pepř
150 g anglické slaniny
150 g mladé cibulky
4 lžíce oleje
0,5 l červeného vína
150 g žampionů
20 g hladké mouky
1 stroužek česneku
Postup přípravy:
Omytého a očištěného kohouta rozporcujeme, povaříme v osolené vodě, vyjmeme a osušíme. Rozškvaříme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme cibulky nakrájené nadrobno a zpěníme. Do takto připraveného základu vložíme maso, polijeme je olejem, opečeme, okořeníme mletým černým pepřem, polijeme vínem a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme žampiony, mouku opraženou nasucho a vše spolu udusíme doměkka. Hotové ochutíme rozetřeným česnekem.
Další jídla:
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta na pomerančích s brambory.
Králík na víně s omáčkou.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na medu s brambory.
Bedly na víně
Recept na přípravu jídla kohout na víně přináší na talíř inspiraci.