Recepty > vánoční cukroví > kokosky plněné krémem a marmeládou
Potřebné suroviny:
Kokosové těsto: 4 vaječné bílky, 200 g kokosu, 200 g cukru písek
Linecké těsto: 150 g hladké mouky, 100 g másla, 2 vaječné žloutky, 50 g cukru moučka
Čokoládový krém: našleháme 100 g másla a 50 g mírně rozehřáté čokolády na vaření
Pikantní marmeláda
čokoládová poleva
Postup přípravy:
Vaječné bílky šleháme s cukrem do hustého sněhu, lehce vmícháme kokos. Upečeme (spíše sušíme ve velmi mírné troubě do 100 °C) po dobu asi 30 minut a poté necháme vychladnout. Linecké těsto zpracujeme, necháme chvíli vychladit a vykrajujeme kolečka tak velká, jak velké jsme upekli kokosky. Poté na linecké kolečko vytvoříme cukrářským sáčkem kroužek z čokoládového krému, do něj nandáme lžičkou marmeládu a nahoře přiklopíme kokosku. Spodek celé kokosky namočíme do čokolády.
Další recepty:
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Palačinky z ovesných vloček smažíme na pánvičce.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosky plněné čokoládovým krémem namáčíme v čokoládové polevě a dáme ztuhnout.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Kokosky z vaječných bílků
Kokosky plněné krémem a marmeládou přináší recept na tuto pochoutku.