Recepty

Recepty > vánoční cukroví > kokosky s tvarohem

Kokosky s tvarohem recept

Potřebné suroviny:

špetka soli, 200 g kokosu, 140 g cukru krupice, 70 g měkkého tvarohu, 4 vaječné bílky, 1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy:

Z vaječných bílků se špetkou soli vyšleháme v míse pevný sníh. Tvaroh promícháme s kokosem, cukrem a vanilkovým cukrem.

Do tvarohové směsi zlehka po lžících vmícháme vyšlehaný sníh. Na pečicím papírem vyložený plech tvarujeme ze směsi lžicí malé hromádky. Tvarohové kokosky dáme zapéct do trouby předem vyhřáté na teplotu 150 °C, kde je pečeme dozlatova. Upečené je necháme vychladnout.

Další recepty:
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Borůvkový koláč s tvarohem posypeme drobenkou a pečeme.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosky plněné čokoládovým krémem namáčíme v čokoládové polevě a dáme ztuhnout.
Kokosky z vaječných bílků

Recepty
Motto

Kokosky s tvarohem přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.