Recepty > vánoční cukroví > kokosky se solamylem
Potřebné suroviny:
200 g strouhaného kokosu, 2 lžíce solamylu, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 vrchovatá lžíce Hery, 150 g moučkového cukru, 2 vejce, čokoládová poleva
Postup přípravy:
Kokos promícháme důkladně se solamylem a citronovou kůrou.
Vejce ušleháme mixerem s cukrem a Herou do pěny a přidáme směs kokosu se solamylem a citronovou kůrou. Promícháme a vložíme na cca hodinu do ledničky odpočinout.
Poté z hmoty vykrajujeme lžičkou kousky, vytvarujeme z nich kuličky nebo bobánky, které klademe na vymaštěný plech nebo pečící papír.
Vložíme do trouby rozpálené na vysokou teplotu a pečeme, až je povrch světle béžový.
Po vychladnutí namáčíme spodek (dno) kokosek do čokoládové polevy.
Další recepty:
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Borůvkový koláč s tvarohem posypeme drobenkou a pečeme.
Kokosky plněné čokoládovým krémem namáčíme v čokoládové polevě a dáme ztuhnout.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Kokosky z vaječných bílků
Kokosky se solamylem přináší recept na tuto pochoutku.