Recepty

Recepty > vánoční cukroví > kokosky z bílků se strouhankou

Kokosky z bílků se strouhankou

Potřebné suroviny:

70 g strouhaného kokosu, 20 g strouhanky, 140 g moučkového cukru, 2 bílky

Postup přípravy:

Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pevného sněhu, lehce vmícháme strouhaný kokos smíchaný se strouhankou. Necháme zchladnout a lžičkou tvoříme malé hromádky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na mírnou teplotu.

Další recepty:
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Palačinky z ovesných vloček smažíme na pánvičce.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosky se strouhankou z bílků tvoříme lžičkou na plech.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Kokosky z vaječných bílků

Recepty
Motto

Kokosky z bílků se strouhankou přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.