Recepty > vánoční cukroví > kokosky z kondenzovaného mléka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
225 g mletého nebo strouhaného kokosu, 170 ml zahuštěného slazeného kondenzovaného mléka, 5 g hladké mouky, špetka soli
Postup přípravy:
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a kokos. Sypké přísady promícháme a poté na ně nalijeme kondenzované mléko, těsto důkladně promícháme. Plnou polévkovou lžíci směsi klademe na plech ve vzdálenosti zhruba 2,5 centimetru od sebe (podle velikosti). Vložíme do trouby předem vyhřáté na 180 °C, ve které kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova. Hotové kokosky necháme vychladnout na mřížce.
Další recepty:
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Kokosky jsou hotové raz dva a můžeme jíst.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Těsto na košíčky vmáčkneme do formiček.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme v troubě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem a piškoty.
Kuličky z piškotů namletých najemno.
Fíkové pusinky s ořeíškem.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým oříškem.
Kokosky máčené v čokoládě ve své spodní polovině.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Tvarohové kokosky
Tuto lahodnou vánoční pochoutku přináší recept na kokosky z kondenzovaného mléka.