Recepty > polévky > kokosová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 porce kuřete (zadní stehna s biskupem), 6 lžic kokosové moučky, 4 lžíce másla, hladká mouka, muškátový oříšek, sůl, pažitka
Recept na přípravu:
Maso povaříme v osolené vodě, obereme a nakrájíme. Na másle osmahneme kokosovou moučku i hladkou mouku do růžova. Zalijeme vývarem, povaříme asi na 10 minut, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, podle chuti osolíme. Předcedíme, vložíme nakrájené maso a nakrájenou petrželku nebo pažitku. Můžeme vylepšit zbytkem štávy z pečeného masa.
Další recepty:
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Nepečená kokosová roláda politá čokoládovou polevou.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Česneková omáčka ke steaku příloha.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Bramboračka na kyselo se zeleninou.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Pórková polévka s ovesnými vločkami, pórek vaříme, až změkne.
Falešná slepičí polévka z bujonu.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Thajská kokosová polévka
Kokosová polévka má své chuťové kouzlo.