Recepty > moučníky a dezerty > kokosová roláda s medem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 1 lžíce oleje
Krém: 250 g másla, 5 lžic tekutého medu, 2 lžíce tresti, 100 g strouhaného kokosu
Dále: kokos na obalení
Recept na přípravu:
Vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vařečkou vmícháme mouku a olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 8 minut při 200°C. Horký plát těsta vyklopíme na kus papíru na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme zpátky a plát těsta s oběma papíry srolujeme. Necháme vychladnout. Studenou roládu rozmotáme, natřeme krémem a znovu srolujeme. Zbytkem krému potřeme i zvenku a obalíme kokosem. Dáme ztuhnout do ledničky.
Další recepty:
Ořechová roláda bez mouky pokladená oloupaným banánem.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Medová marináda
Kokosová roláda s medem umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.