Recepty > vánoční cukroví > kokosové koule ze salka
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
1 Salko, 200 g strouhaného kokosu, balíček celých mandlí, strouhaný kokos na obalení
Postup přípravy:
V míse smícháme Salko a kokos (Salko předtím nevaříme, ale jen otevřeme plechovku a vylijeme obsah do mísy) a důkladně propracujeme.
Těsto v míse přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na několik hodin do lednice, aby hmota ztuhla.
Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Z kousku těsta a mandle tvoříme kuličky, které nakonec obalíme v mletém kokosu.
Další recepty:
Tatrankové košíčky můžeme ozdobit ovocem.
Kokosky plněné čokoládovým krémem dáme ztuhnout.
Pomerančové košíčky s pařížským krémem ozdobíme kousky pomerančové kůry.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Nepečené kokosové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Citronová bábovka s jogurtem je hotova.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Nepečené arašídové trubičky naplníme čokoládovým nebo bílým krémem.
Křehké linecké těsto necháme v chladu odležet.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Kávové kuličky potírejte polevou.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Kávové vánoční řezy nechte na vzduchu uschnout.
Recept na čokoládové koule
Kokosové koule ze salka přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.