Recepty

Recepty > vánoční cukroví > kokosové koule ze salka

Kokosové koule ze salka

Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:

1 Salko, 200 g strouhaného kokosu, balíček celých mandlí, strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy:

V míse smícháme Salko a kokos (Salko předtím nevaříme, ale jen otevřeme plechovku a vylijeme obsah do mísy) a důkladně propracujeme.

Těsto v míse přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na několik hodin do lednice, aby hmota ztuhla.

Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Z kousku těsta a mandle tvoříme kuličky, které nakonec obalíme v mletém kokosu.

Další recepty:
Tatrankové košíčky můžeme ozdobit ovocem.
Kokosky plněné čokoládovým krémem dáme ztuhnout.
Pomerančové košíčky s pařížským krémem ozdobíme kousky pomerančové kůry.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Nepečené kokosové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Citronová bábovka s jogurtem je hotova.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Nepečené arašídové trubičky naplníme čokoládovým nebo bílým krémem.
Křehké linecké těsto necháme v chladu odležet.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Kávové kuličky potírejte polevou.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Kávové vánoční řezy nechte na vzduchu uschnout.
Recept na čokoládové koule

Recepty
Motto

Kokosové koule ze salka přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.