Recepty > moučníky a dezerty > kokosové tyčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 bílky, 210g cukru písek, 120g strouhaného kokosu
čokoládová poleva
Recept na přípravu:
Z bílků ušleháme sníh, po částech zašleháme cukr a došleháme ve vodní lázni, až je hmota hladká a lesklá. Odstavíme a šleháme do zchladnutí. Lehce vmícháme kokos a ozdobnou zdobičkou na pečící papír stříkáme tyčky-válečky.
Na teplém místě necháme zaschnout a pak pečeme (spíš sušíme) v předehřáté troubě na cca 100-110°C podle trouby. Jednu zkusíme, zda je i uvnitř upečená. Troubu necháme během pečení pootevřenou. Konce tyček máčíme v čokoládě.
Další recepty:
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Kokosky z bílků pečeme.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Sněhové pusinky
Kokosové tyčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.