Recepty > moučníky a dezerty > koláč s jablky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
260 g polohrubé mouky, 200 g třtinového cukru, 230 g másla, 1 lžička skořice
Náplň: 2 kg jablek, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička skořice
Recept na přípravu:
Z mouky, skořice, cukru a másla si připravíme rukama drobenku. Dvě třetiny drobenky nasypeme do dortové formy (průměr 22-23 cm) a rovnoměrně namačkáme na dno a částečně i na stěnu. Jablka oloupeme, nastrouháme na tenké plátky, promícháme s citronovou šťávou a skořicí, rovnoměrně navrstvíme do formy a posypeme zbylou drobenkou. Formu položíme na plech, který vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které koláč pečeme hodinu a 15 minut. Po upečení ho necháme zcela vychladnout ve formě, když vychladně, studený ho z formy vyjmeme a nakrájíme. Můžeme posypat moučkovým cukrem.
Další recepty:
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Koláč s tvarohem na plechu.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Jablečná bábovka kterou naplníme jablkovou směsí.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Višňový šáteček
Toto lahodné jídlo přináší recept na koláč s jablky.