Recepty > těstoviny > kolínka s kysaným zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g kolínek, 100 g klobásového kabanosu nebo klobásy, 150 g anglické slaniny, 500 g kysaného zelí, mletý černý pepř, vegeta, sůl
Recept na přípravu:
Kolínka uvaříme podle návodu ve slané vodě, slijeme a necháme okapat.
Na kostičky nakrájený kabanos a anglickou slaninu mírně osmahneme na malém množství oleje a poté přidáme kysané zelí. Vše promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí zelí. Do takto připraveného základu vmícháme uvařené těstoviny. Těstoviny s kysaným zelím je možno mírně opepřit, případně přidat vegetu, není již nutná sůl.
Kolínka můžeme na talíři zakápnout kečupem.
Další recepty:
Boloňské špagety jsou klasika.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem podáváme ještě teplé.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s chlebem.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Tagliatelle alla cardinale ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a dochutíme vegetou.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Kolínka se salámem
Jídlo skvělé chuti, které přináší recept kolínka s kysaným zelím.