Recepty > těstoviny > kolínka se zelím a nivou
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g kolínek, 250 g uzeného masa, 200 g sýru niva, malá sklenice sterilovaného zelí, 3 vejce, 1 dl mléka, 1 lžička soli, tuk, strouhanka
Recept na přípravu:
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat, překrájíme ho na menší kousky. Maso, zelí a větší část nivy promícháme s kolínky, vsypeme na vysypaný a vymazaný pekáč, zasypeme zbytkem sýra. Vejce rozšleháme s mlékem a směs zalijeme, pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova.
Další recepty:
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s chlebem.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Boloňské špagety jsou klasika.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem podáváme ještě teplé.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Kuřecí kousky s nivou a bramborovou kaší.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a dochutíme vegetou.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Kolínka se salámem
Jídlo skvělé chuti, které přináší recept kolínka se zelím a nivou.