Recepty > polévky > kombinovaný boršč
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny, 300 g zelí (kysané nebo sterilované), 200 g červené řepy, ocet, bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření, 100 g párků, šálek kysané smetany
Recept na přípravu:
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměkka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a červenou řepu. Vše uvaříme doměkka. V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek. Při podávání podle chuti okyselíme octem a přidáme lžíci kysané smetany.
Další recepty:
Valašská kyselica s brambory.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Kyselica s klobásou paprikovou.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Rajská omáčka z rajských jablíček s rýží.
Polévka z červené čočky se zázvorem dochucená pár kapkami citronové šťávy.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Polévka z červené čočky
Americká polévka z mušlí má své chuťové kouzlo.