Recepty > polévky > koprová kulajda podle Liduš
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrsti sušených hub, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 brambory, drcený kmín, sůl, bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 svazek kopru čerstvého nebo sterilovaného, 150 ml smetany, ocet, 4 natvrdo uvařená vejce
Recept na přípravu:
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin namočené. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijeme vlažnou vodou a vaříme asi 30 minut. Přidáme kostky brambor, okmínujeme, osolíme, přidáme scezené houby, bobkový list a koření. Vmícháme najemno nasekaný kopr, přilijeme smetanu, opět promícháme a ještě chvíli povaříme. Nakonec z polévky vyjmeme koření, dochutíme solí, octem a ještě jednou zamícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na plátky nebo na osminky a vložíme do polévky.
Další recepty:
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Nepečená kokosová roláda kterou přelijeme čokoládovou polevou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rybí polévka z kapra, hlavy.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Koprová kulajda
Koprová kulajda podle Liduš má své chuťové kouzlo.