Recepty > omáčky > koprová bez vývaru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
máslo, mouka, masox, kopr, sladká smetana, vejce, cukr, ocet
Jak připravit tento recept:
Na cca 1,5 cm tlustém plátku másla zlehka osmahneme mouku (asi 1,5 polévkové lžíce), zalijeme ve vodě rozpuštěným masoxem, přidáme sušený, sterilovaný nebo čerstvý najemno nasekaný kopr a 15 minut vaříme. Poté přidáme kelímek sladké smetany, 1 rozšlehané vejce a 1 lžíci cukru, okyselíme 1 lžící octa, necháme probublat a je hotovo.
Další recepty:
Čínské nudle se zelím a nasekanou papričkou.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Nádivka ke kuřeti ze šunky a rohlíků.
Koprová omáčka se smetanou.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Borůvkový žahour k přelití lívanců.
Babiččina koprová omáčka s vejcem uvařeným natvrdo.
Nakládané ryby necháme dva týdny stát v chladničce.
Koprová kulajda s na kousky pokrájená vejce.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Smetanová koprová omáčka s nasekaným koprem.
Játrová pěna ve formičkách.
Brusinková omáčka ke zvěřině
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka bez vývaru a recept na přípravu.