Recepty > omáčky > koprová omáčka jako od babičky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
80 g kopru, 500 ml vývaru z masa, kostí nebo masoxu, 80 g tuku, 80 g hladké mouky, 250 ml šlehačky nebo 500 ml smetany, sůl, cukr, ocet, lžička másla
Jak připravit tento recept:
Do horkého tuku nasypeme hladkou mouku a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme, osolíme a za častého míchání vaříme asi 30 minut. Pak omáčku zalijeme šlehačkou nebo smetanou, krátce povaříme, mírně okyselíme převařeným octem, přisladíme podle chuti a znova krátce povaříme. Sterilovaný nebo čerstvý kopr jemně nakrájíme, přidáme do omáčky a krátce povaříme.
Podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Další recepty:
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Sladká koprová omáčka zahuštěná žloutkem ve smetaně.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Polévka z celeru krátce povařená.
Koprová omáčka od babičky s natvrdo uvařeným vejcem.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Černá omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka jako od babičky na přípravu.