Recepty

Recepty > omáčky > koprová omáčka jako od babičky

Koprová omáčka jako od babičky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

80 g kopru, 500 ml vývaru z masa, kostí nebo masoxu, 80 g tuku, 80 g hladké mouky, 250 ml šlehačky nebo 500 ml smetany, sůl, cukr, ocet, lžička másla

Jak připravit tento recept:

Do horkého tuku nasypeme hladkou mouku a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme, osolíme a za častého míchání vaříme asi 30 minut. Pak omáčku zalijeme šlehačkou nebo smetanou, krátce povaříme, mírně okyselíme převařeným octem, přisladíme podle chuti a znova krátce povaříme. Sterilovaný nebo čerstvý kopr jemně nakrájíme, přidáme do omáčky a krátce povaříme.

Podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.

Další recepty:
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Sladká koprová omáčka zahuštěná žloutkem ve smetaně.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Polévka z celeru krátce povařená.
Koprová omáčka od babičky s natvrdo uvařeným vejcem.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Černá omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka jako od babičky na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.