Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 dkg másla, 6 dkg hladké mouky, 1/2 litru vody nebo vývaru z masa, 2 lžíce sekaného kopru, 1/2 litru kysané smetany, 1-2 lžíce octa, 2-3 lžíce cukru, sůl
Jak připravit tento recept:
Mouku v hrnci nasucho opražíme, přimícháme rozpuštěné máslo, zalijeme vývarem nebo vodou, ale část tekutiny si necháme stranou, osolíme a 20 minut povaříme. Ve zbylém vývaru v jiném hrnci povaříme nasekaný kopr, přidáme ho do omáčky, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou a ještě chvíli prohřejeme. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Podle chuti ji dosolíme a dokyselíme octem. Podáváme s knedlíkem, vejcem a hovězím masem.
Další recepty:
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí kung-pao s rýží kterou uvaříme podle návodu.
Koprová omáčka se smetanou.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Smetanová koprová omáčka s nasekaným koprem.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Zapečené těstoviny s uzeným masem které doplní chuť těstovin.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Kuřecí kousky s nivou a bramborovou kaší.
Jogurtové těsto na pizzu pečenou ve vyhřáté troubě.
Koprová omáčka bez vývaru
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka a recept na přípravu.