Recepty > omáčky > koprová omáčka s jáhly a tempehem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
jáhly, tempeh, cibule, petržel kořenová/pastiňák, ocet
Jak připravit tento recept:
Jáhly uvařené v tlakovém hrnci (z čerstvých a horkých se dají namočenou sběračkou vytvarovat kopečky soudržné téměř jako knedlík), tempeh osmažený na pánvi. Omáčka: osmažené 1-2 cibule, 2 petržele, se špetkou soli a majoránkou, podlité vývarem a podušené, rozmixované s trochou sojového mléka, dochucené octem.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Koprová polévka s houbami a strouhaným eidamem.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Smaženice z hub čerstvých.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Kuřecí nudličky na smetaně se žampiony, kukuřicí a olivami.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Sladká koprová omáčka zahuštěná žloutkem.
Polévka z červené řepy kterou podáváme se šťouchanými brambory.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Hovězí guláš na červeném víně
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka s jáhly a tempehem a recept na přípravu.