Recepty > omáčky > koprová omáčka z čerstvého kopru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 smetana, 1/2 litru vývaru, 2 lžičky cukru, 1 lžíce octa, trocha nasekaného čerstvého kopru
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky si umícháme světlou jíšku. Necháme vychladit. Vychladlou zalijeme teplým vývarem a asi 20 minut prováříme za stálého míchání. Poté přidáme ocet, kopr a nakonec smetanu a necháme projít varem.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem nakrájeným na kolečka.
Koprová omáčka se smetanou.
Kari rizoto z rýže.
Rajská omáčka z kečupu s vařeným nebo pečeným hovězím masem.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Sladká koprová omáčka ze smetany.
Cuketa na kari mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Jablečné řezy s kokosem a smetanou posypeme grankem.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Koprová kulajda
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka z čerstvého kopru a recept na přípravu.