Recepty > omáčky > koprová omáčka z jogurtu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 ml masového vývaru, cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, špetka krupicového cukru, 1 lžíce bylinkového octa, 1 lžíce jogurtu, 200 ml mléka, 2 lžíce oleje, hrst čerstvého nebo mraženého kopru
Jak připravit tento recept:
Na rozpáleném oleji zpěníme pokrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou, trochu opražíme a pomalu přilijeme studený vývar. Rozmícháme. Potom za stálého míchání přidáme mléko. Necháme chvíli povařit, vmícháme ocet, jogurt a kopr, osolíme a podle chuti přisladíme.
Podáváme s vařeným hovězím masem nebo vajíčkem vařeným natvrdo a houskovými knedlíky.
Další recepty:
Ryby nakládané na kyselo necháme odležet.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Smaženice z hub s chlebem.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Kuřecí řízky v jogurtu osmažíme na rozehřátém oleji.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza z mléka dochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Boršč bez masa necháme přejít varem a podáváme.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka z jogurtu a recept na přípravu.