Recepty > omáčky > koprová omáčka z podmáslí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 l podmáslí, smetana, 2 vaječné žloutky, kari koření, 1 lžíce hladké mouky, kopr, houby, brambory uvažené s kmínem, sůl
Jak připravit tento recept:
Do hrnce vylijeme podmáslí a stejné množství vody, přidáme 2 vaječné žloutky, vrchovatou lžíci mouky, kari koření podle chuti a rozmícháme dohladka. Poté za stálého míchání vaříme, dokud nezačne polévka bublat. Přidáme houby (můžeme i žampiony nebo sušené) a nakrájené uvařené brambory (můžeme je přidat i s vodou a kmínem, ve které se vařily), znovu počkáme, až začne polévka bublat a přidáme kopr, necháme zabublat, přilijeme smetanu a dosolíme podle chuti. Stále mícháme.
Další recepty:
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Ryby nakládané na kyselo necháme odležet.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Smaženice z hub s chlebem.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Kuřecí řízky v jogurtu osmažíme na rozehřátém oleji.
Koprová omáčka se smetanou.
Polévka z podmáslí dochucená solí.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka z podmáslí a recept na přípravu.