Recepty

Recepty > omáčky > koprová omáčka z receptáře babičky

Koprová omáčka z receptáře babičky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

120 g hladké mouky, 100 g přepuštěného másla, 1 litr vývaru, 400 g zakysané smetany, 3 lžíce najemno posekaného kopru

Jak připravit tento recept:

Mouku opražíme nasucho. Když získá světle žlutou barvu, přidáme rozpuštěné máslo a stále důkladně mícháme. Postupně doléváme horký hovězí vývar a za stálého míchání necháme základ omáčky důkladně, nejméně 25 minut na velmi mírném plameni, provařit. Základ koprové omáčky by měl mít hustší konzistenci. Po provaření přidáme kopr a jakmile přejde varem, přidáme hustou zakysanou smetanu. Důkladně prošleháme a koprová omáčka je hotová.

Další recepty:
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Polévka z celeru krátce povařená.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Sladká koprová omáčka zahuštěná žloutkem ve smetaně.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Koprová omáčka od babičky s natvrdo uvařeným vejcem.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Černá omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka z receptáře babičky na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.