Recepty > omáčky > koprová omáčka zdravě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší cibule, olej lisovaný za studena, 3-4 kořeny petržele, sušené sojové mléko, maizena, jablečný ocet, 2 kapky kvalitní sojové omáčky, kopr
Jak připravit tento recept:
Cibulku podusíme na rozehřátém oleji do sklovata, přidáme petržel nakrájenou na větší kostky, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a dusíme doměkka. Přidáme 2 lžíce sojové omáčky, mořskou sůl, sušené sojové mléko a dochutíme jablečným octem. Můžeme přidat trochu kvašeného zelí. Rozmixujeme a zahustíme maizenou (rozmíchanou v troše vody). Nakonec přidáme kopr.
Podáváme s rýží a tofu.
Další recepty:
Ryby nakládané na kyselo necháme odležet.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Boršč bez masa necháme přejít varem a podáváme.
Majonéza z mléka dochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Koprová omáčka se smetanou.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Česnečka z medvědího česneku s uvařenou rýží.
Smaženice z hub s chlebem.
Bavorská svíčková s masem.
Koprová omáčka z mléka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka zdravě a recept na přípravu.