Recepty > omáčky > koprová omáčka ze smetany
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g hladké mouky, 300 ml mléka, ocet, 50 g másla, 200 ml smetany na vaření, sůl, kopr
Jak připravit tento recept:
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a vymícháme dohladka jíšku. Poté přidáme mléko, smetanu na vaření a necháme provařit cca 10 minut. Nakonec do omáčky přidáme nasekaný kopr, osolíme nebo podle chuti přidáme ocet.
Další recepty:
Majonéza z mléka dochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Bavorská svíčková s masem.
Ryby nakládané na kyselo necháme odležet.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Boršč bez masa necháme přejít varem a podáváme.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Sladká koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Česnečka z medvědího česneku s uvařenou rýží.
Smaženice z hub s chlebem.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka ze smetany a recept na přípravu.