Recepty > omáčky > koprová omáčka ze sterilovaného kopru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3,5 lžíce oleje nebo másla, 50 g hladké mouky, zhruba 230 ml silného hovězího vývaru, 230 ml mléka, 100 ml 12% sladké smetany, sůl, 2 lžíce sterilovaného kopru i s nálevem, 1 lžíce octa, 1-1,5 lžíce cukru
Jak připravit tento recept:
Z rozehřátého oleje nebo másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem a mlékem, za stálého prošlehávání přivedeme k varu, přilijeme sladkou smetanu, osolíme, poté zmírníme plamen a za častého promíchání necháme 20-30 minut mírně provářet. Mezitím si v malém kastrůlku necháme projít varem sterilovaný kopr s octem a cukrem (můžeme přidat lžíci vody) a poté za stálého prošlehávání vlijeme před koncem přípravy do omáčky. Kopr nemusí být vařící, ale může být jen horký. Ještě krátce povaříme, odstavíme a podle potřeby dochutíme.
Další recepty:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Česnečka z medvědího česneku s uvařenou rýží.
Smaženice z hub s chlebem.
Bavorská svíčková s masem.
Čínský kuřecí salát necháme přes noc odležet v chladu.
Koprová omáčka se smetanou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Rychlá rajská omáčka s pečeným hovězím masem.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Koprová omáčka bez vývaru
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka ze sterilovaného kopru a recept na přípravu.