Recepty

Recepty > omáčky > koprová omáčka ze sterilovaného kopru

Koprová omáčka ze sterilovaného kopru recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

3,5 lžíce oleje nebo másla, 50 g hladké mouky, zhruba 230 ml silného hovězího vývaru, 230 ml mléka, 100 ml 12% sladké smetany, sůl, 2 lžíce sterilovaného kopru i s nálevem, 1 lžíce octa, 1-1,5 lžíce cukru

Jak připravit tento recept:

Z rozehřátého oleje nebo másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem a mlékem, za stálého prošlehávání přivedeme k varu, přilijeme sladkou smetanu, osolíme, poté zmírníme plamen a za častého promíchání necháme 20-30 minut mírně provářet. Mezitím si v malém kastrůlku necháme projít varem sterilovaný kopr s octem a cukrem (můžeme přidat lžíci vody) a poté za stálého prošlehávání vlijeme před koncem přípravy do omáčky. Kopr nemusí být vařící, ale může být jen horký. Ještě krátce povaříme, odstavíme a podle potřeby dochutíme.

Další recepty:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Česnečka z medvědího česneku s uvařenou rýží.
Smaženice z hub s chlebem.
Bavorská svíčková s masem.
Čínský kuřecí salát necháme přes noc odležet v chladu.
Koprová omáčka se smetanou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Rychlá rajská omáčka s pečeným hovězím masem.
Polévka z medvědího česneku kterou posypeme petrželkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Koprová omáčka bez vývaru

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje koprová omáčka ze sterilovaného kopru a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.