Recepty > polévky > koprová polévka s kostičkami housky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 lžic jemně nasekaného kopru, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 2 vaječné žloutky, 200 ml smetany, 1 houska, 5 středně velkých brambor, sůl
Recept na přípravu:
Ze lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, ve které chvíli osmahneme 1/3 nasekaného kopru. Přidáme 1 1/4l vody, osolíme a 10 minut povaříme. Mezitím si na zbytku másla osmažíme na kostičky nakrájenou housku. Brambory nahrubo nastrouháme, dáme do polévky a zvolna uvaříme doměkka. Hotovou polévku odstavíme, zahustíme smetanou rozmíchanou se žloutky a přidáme do ní zbytek kopru. Osmažené kostičky housky podáváme v misce u stolu, aby si každý vzal podle chuti.
Další recepty:
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Smetanová koprová omáčka
Ochutnejte recept koprová polévka s kostičkami housky.