Recepty

Recepty > polévky > koprová polévka z žebírek

Koprová polévka z žebírek

Suroviny potřebné pro přípravu:

3/4 kilogramu žebírek, 2 svazečky kopru, 3/4 sklenice zakysané smetany, kořenová zelenina na polévku (mrkev, celer, petrželka, pórek), máslo, mouka, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Žebírka zalijeme přibližně dvěma litry vody, uvedeme do varu, stáhneme plamen a sesbíráme případně vzniklou sraženinu. Přidáme dva bobkové listy a pět kuliček nového koření a očištěnou a nakrájenou zeleninu na polévku. Vaříme přibližně tři čtvrtě hodiny. Polévku přecedíme (uvařené maso ze žebírek samozřejmě můžeme oloupat a zbaštit s přílohou podle chuti – samy se nabízí křen a hořčice). Kopr nasekáme na drobno a na pánvi na rozpáleném másle ho polovinu osmažíme. Osmažený kopr vmícháme do vývaru. V zakysané smetaně pořádně rozmícháme lžíci mouky, přidáme do polévky a za stálého míchání krátce povaříme. Koprová polévka se podává posypaná zbylým nasekaným koprem, porce můžeme ozdobit kopečekem zakysané smetany.

Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Polévka z červené řepy

Recepty
Motto

Koprová polévka z žebírek má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.