Recepty > vegetariánské > koprovka bez masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 lžička cukru krystal, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 2 lžičky octa, 2 lžíce kopru, 250 ml smetany, špetka soli, 4 vejce, 0,5 litru vody
Postup přípravy:
Z rozehřátého másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem nebo vodou, osolíme a vařit asi 20 minut. Poté vmícháme jemně nasekaný kopr (nejlepší je čerstvý, může být i sterilovaný nebo sušený) a krátce povaříme. Ve skleničce rozkvedláme smetanu s trochou mouky. Přidáme dvě lžičky octu a přilijte do omáčky. Vše ještě krátce povaříme a podle chuti přisladíme či přikyselíme.
Další recepty:
Koprovka ze sterilovaného kopru s máslem.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Vegetariánská kedlubnová omáčka z mladé kedlubny.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Boršč bez masa z uzeného tofu.
Zelné závitky bez masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprovka bez masa.