Recepty > omáčky > koprovka ze sterilovaného kopru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3,5 lžíce oleje nebo másla, 50 g hladké mouky, zhruba 230 ml silného hovězího vývaru, 230 ml mléka, 100 ml sladké 12% smetany, sůl, 2 lžíce sterilovaného kopru i s nálevem, 1 lžíce octa, 1,5 lžíce cukru
Jak připravit tento recept:
Z oleje nebo másla si připravíme za stálého míchání světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, za stálého prošlehávání metličkou přivedeme k varu, přidáme sladkou smetanu, osolíme, zmírníme příkon tepla a za častého promíchání necháme mírně 20-30 minut provářet. Mezitím si v hrnku necháme projít varem sterilovaný kopr s octem a cukrem (můžeme přidat lžíci vody) a za stálého prošlehávání pak vlijeme před koncem přípravy do omáčky. Kopr nemusí být vařící, ale může být jen horký. Krátce povaříme, odstavíme a podle potřeby dochutíme. Pokud bude omáčka chvíli stát, tak po povrchu poklademe malé kousky másla a po roztopení potřeme opatrně celý povrch, nevytvoří se nám škraloup.
Další recepty:
Koprová omáčka ze sterilovaného kopru s octem a cukrem.
Krabí polévka kterou ochutíme provensálským kořením.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Smetanová žampionová polévka se zelenou částí jarních cibulek.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Králík na zelenině s bramborem.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Topinky s játry dle chuti osolíme a opepříme.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Jogurtové těsto na pizzu vložíme zapéct do trouby.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Sladká koprovka z mléka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprovka ze sterilovaného kopru a recept na přípravu.