Recepty

Recepty > omáčky > kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší cibule, 1 lžíce tuku, 1 velký rajčatový protlak, 1 Masox, vývar z masa (nemusí být), cukr, sůl, kečup, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 hřebíčky, cca 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, 1 lžíce mouky

Jak připravit tento recept:

Asi 30 minut před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. Koření zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit asi na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Poté přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl vody a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.

Další recepty:
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Kari rizoto z rýže.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Rajská omáčka z kečupu s vařeným nebo pečeným hovězím masem.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Cuketa na kari mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Čínská krabí polévka s mletým pepřem.
Jablečné řezy s kokosem a smetanou posypeme grankem.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Koprová omáčka se smetanou.
Sladká koprová omáčka ze smetany.
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje kořeněná rajská omáčka a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.