Recepty > polévky > kořeněná zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g másla, 4 stroužky česneku, 3 mrkve, 3 řapíkaté celery, 3 brambory, 2 cibule, šťáva a kůra z poloviny pomeranče, 3 lžičky kari koření, 1,5 litru zeleninového vývaru, 169 g rajčatového protlaku, 2 jablka, lžíce sušené bazalky, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Ve velkém hrnci zpěníme na másle nahrubo nakrájenou cibuli, na větší kousky nakrájené, celer, brambory, mrkev a prolisovaný česnek. Necháme na mírném ohni asi 5min. osmahnout, pak přidáme kari, pomerančovou kůru a šťávu, zalijeme zelen. vývarem, přidáme rajčatový protlak, na větší kousky nakrájená jablka, bazalku. Přivedeme k varu, přikryjeme a zvolna vaříme cca 30 minut, dokud zelenina nezměkne. Poté polévku rozmixujeme do krému, dochutíme solí a pepřem.
Další recepty:
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Bramborová česnečka s kořením.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krupicová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželovou natí.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Mexická fazolačka kterou ochutíme estragonovým octem.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Krémová česnečka s brambory.
Zeleninová polévka s nudlemi
Kořeněná zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.