Recepty

Recepty > vánoční cukroví > košíčky plněné karamelovým krémem

Košíčky plněné karamelovým krémem

Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:

Košíčky: 250 g hladké mouky, 70 g cukru, 100 g másla, 2 vaječné žloutky
Krém: 1 Salko (vaříme 2 hodiny), 150 g másla

Postup přípravy:

Ze surovin na košíčky vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladu alespoň hodinu. Těsto poté vtlačíme do vymoučených formiček na košíčky a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180°C asi 15 minut. Poté vyklopíme.

Krém: máslo utřeme do pěny, přidáme vychladlé zkaramelizované Salko a vymícháme krém, ze kterého zdobícím sáčkem naplníme košíčky a celé košíčky polijeme v čokoládou a nahoru přijde mandle. Děláme je trochu dopředu (cca 5 dní), aby košíčky změkly.

Další recepty:
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Muffiny s kousky čokolády vyzkoušíme špejlí.
Pomerančové košíčky s pařížským krémem ozdobíme kousky pomerančové kůry.
Arasidove košíčky ozdobíme polovinami arašídů.
Karamelová bábovka přelitá čokoládou.
Tatrankové košíčky můžeme ozdobit ovocem.
Křehké linecké těsto necháme v chladu odležet.
Nepečené arašídové trubičky naplníme čokoládovým nebo bílým krémem.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Kávové vánoční řezy nechte na vzduchu uschnout.
Kokosky plněné čokoládovým krémem dáme ztuhnout.
Kávové kuličky potírejte polevou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Kávové košíčky

Recepty
Motto

Košíčky plněné karamelovým krémem přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.