Recepty > vánoční cukroví > košíčky z ledových kaštanů
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
6 ks ledových kaštanů, 1/8 másla, 1 ks kondezovaného slazeného mléka, 1/8 100% tuku, Mandle nebo něco jiného na ozdobení
Postup přípravy:
Salko vaříme uzavřené ve vodě 2,5 hodiny. Necháme trochu vychládnout, otevřeme a vylijeme do misky a poté do něj zašleháme máslo.
Kaštany rozpustíme spolu ze 100% tukem v horké vodní lázni.
Nachystáme košíčky a do každého dáme lžičku rozpuštěné čokolády, chvilku necháme zatuhnout a dáváme lžičku krému ze salka a na mi opět lžičku čokolády. Chvilku počkáme a nahoru přidáme polovinu mandle nebo posypeme jinou ozdobou.
Další recepty:
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Buchta s tvarohem a ovocem kterou pečeme 30-40 minut.
Křehké linecké těsto necháme v chladu odležet.
Pomerančové košíčky s pařížským krémem ozdobíme kousky pomerančové kůry.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Vosí hnízda z mletých piškotů a ořechů posypte moučkovým cukrem.
Těsto na štrůdl přikryjeme fólií a odpočinout.
Kokosové kuličky z kondenzovaného mléka do kterých vtlačíme mandli.
Litý koláč s ovocem posypeme žmolenkou.
Tatrankové košíčky můžeme ozdobit ovocem.
Oříšková roláda s pařížským krémem, dozdobíme ji podle fantazie.
Kakaová vosí hnízda postavte piškotem dolů.
Košíčky mandlové polijeme čokoládou.
Recept na těsto na košíčky
Košíčky z ledových kaštanů přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.